Muziek en CI

CI-traject in beeld

Ik ben een onafhankelijke ervaringsdeskundige Hoorcoach. Als Hoorcoach heb ik mijn eigen CI-traject in beeld gebracht. Het traject naar een cochleair implantaat (CI) bestaat uit drie fasen: het voortraject, de operatie en de revalidatie.

Wil je coaching bij je eigen CI-traject? Maak hier een afspraak.

Musi-CI training

Joke Veltman vertelt in dit filmpje waarom ze de MUSI-CI training heeft ontwikkeld, hoe de training eruit ziet en voor wie de training geschikt is. Bovendien geeft ze een aantal tips, waarmee je direct zelf aan de slag kunt gaan.  De bedoeling van de Musi-CI training is dat je weer plezier krijgt in het musiceren, luisteren naar muziek of zingen in een koor. De mogelijkheid daarvoor heb je al in je en die wordt in deze training weer wakker gemaakt. Je ontwikkelt een nieuwe, actieve houding ten opzichte van muziek, waarbij je leert de grenzen van je muziekbeleving op te zoeken en te verleggen.
Slechthorend Amsterdam en Stichting Musi-CI hebben de handen ineengeslagen om de Musi-CI training in Amsterdam aan te bieden.

Muziek en CI met Henk van Rees van OPCI 

Henk van Rees vertelt over hoe hij weer van muziek is gaan genieten na het krijgen van zijn CI. De vraag naar kan ik met een CI weer naar muziek gaan luisteren staat in de top 10 van OPCI. Die belofte kun je van tevoren niet doen. Muziekbeleving is heel belangrijk voor je rust, concentratievermogen en beter kunnen spraakverstaan. Henk van Rees vertelt hoe hij is gaan luisteren naar muziek met de bekende klassieker de Boléro van Ravel. Hij geeft drie tips waarbij oefening centraal staat. Hij zegt: “Weer kunnen genieten van muziek heeft iets heel waardevols toegevoegd aan mijn leven.”

InHarmonie met muziek

Marieke Bouma en Gera Nijhof van InHarmonie met muziek stellen zich voor.
Vanuit InHarmoniemetmuziek organiseren zij unieke zang- en muziekbelevings-workshops voor slechthorende volwassenen en kinderen, voor wie zingen of het beluisteren en beleven van muziek niet vanzelfsprekend lijkt. Marieke en Gera zijn beide logopedist en hebben jarenlange ervaring in het werken met slechthorende en dove volwassenen en kinderen. Naast hun werk als logopedist zingen zij beiden al jaren in verscheidene koren en ensembles.
In het filmpje geven zij drie tips. Voor als je als slechthorende wilt luisteren naar muziek, zelf muziek wil maken of wilt gaan zingen. Bekijk hier de flyer van InHarmonie met muziek.

Musi-CI training

Henk van Rees vertelt

InHarmonie met muziek

Delen: