CI-traject in beeld – operatie en aansluiting

CI-traject in beeld – Operatie en aansluiting

Ik ben een onafhankelijke ervaringsdeskundige Hoorcoach. Als Hoorcoach heb ik mijn eigen CI-traject in beeld gebracht. Het traject naar een cochleair implantaat (CI) bestaat uit drie fasen: het voortraject, de operatie en de revalidatie.

Wil je coaching bij je eigen CI-traject? Maak hier een afspraak.

Onder het mes

Een week na mijn operatie hebben we een filmpje opgenomen over de operatie. Ik vertel hierin hoe ik de operatie heeft beleefd. Mijn ervaring is dat er op de operatie onevenredig veel nadruk wordt gelegd. Het was echt de routineoperatie is zoals dat mij vooraf verteld is.

Nieuwe geluiden

Vier weken na de operatie is mijn CI aangesloten. De aansluiting van mijn CI is heel goed verlopen. Van begin af aan kon ik al heel veel horen. Wil je weten hoe mijn man en ik na een week terugkeken op de CI-aansluiting? We vertellen hierover in het filmpje ‘CI-traject in beeld – Nieuwe geluiden.’

Hulpmiddelen

Bij een CI kun je mooie hulpmiddelen gebruiken. Ze worden de accessoires genoemd. Ik ben een liefhebber van hulpmiddelen en gebruik deze graag en in ruime mate. Aan mijn hoortoestel heb ik een schoentje, ofwel de Roger 10. Nu zit aan de CI ook een schoentje, de Roger 17. Het is heerlijk om nu mijn Roger Select en mijn Compilot gewoon met beide oren te kunnen gebruiken. Ik laat in mijn filmpje zien hoe dat eruit ziet. Als je de Aqua Case gebruikt kun je ook zwemmen met een CI. Die laat ik ook zien. Wat een hoortoestel niet kan, kan wel met een CI. Hoe bijzonder is dat! Zelf zal ik de Aqua Case ook gaan gebruiken op onze fietstochten als het regent.

Het CI-traject: drie fasen
Het traject naar een cochleair implantaat (CI) bestaat uit drie fasen: het voortraject, de operatie en de revalidatie.

Lees meer in mijn blog over de operatie en de aansluiting van mijn CI.

Ga direct naar CI-traject in beeld – revalidatie of naar CI-traject in beeld – het voortraject.

Onder het mes

Nieuwe geluiden

Hulpmiddelen

Delen: