Evenwichtsperikelen

Evenwichtsperikelen

Door de erfelijke aandoening DFNA9 zijn mijn beide evenwichtsorganen uitgevallen. Dat heeft me uitgedaagd om steeds te zoeken naar hoe ik mijn activiteiten in het dagelijks leven het beste kan doen.

In huis

Door het uitvallen van mijn twee evenwichtsorganen is balans houden bij alledaagse dingen een stuk lastiger. In het filmpje ‘Evenwicht in beeld’ deel ik waar ik tegenaan loop. Thuis, bij het traplopen bijvoorbeeld. En ik laat de aanpassingen zien die we daarom in onze woning hebben gemaakt.

Balansriem

In het filmpje ‘De Balansriem’ vertel ik over hoe de Balansriem werkt en mijn ervaringen bij het uitproberen om beter mijn balans te houden.

Tuinieren

Tuinieren is één van mijn favoriete manieren om mijn vrije tijd door te brengen. Door in de tuin te werken kom ik tot rust. Mijn hoofd wordt leeg. In de blog Tuinieren met evenwichtsverlies vertel ik over hoe ik, ondanks mijn evenwichtsverlies, plezier heb in tuinieren. En ik geef je tips.

Naar de Blog van Marja: Tuinieren met evenwichtsverlies – Hobbels, bobbels te overwinnen Hoe kan het wel!?

Hoe kan het wel?

Waar het om gaat, is dat ik ondanks mijn evenwichtsverlies de activiteiten die ik graag doe niet hoef te laten.

Kun je ook moeilijk je evenwicht bewaren? En wil je toch je activiteiten blijven doen? Laten we het er samen eens over hebben. Er kan altijd meer dan je denkt. Maak een afspraak!

Kijk ook eens op de pagina Fietskriebels over (weer gaan) fietsen met evenwichtsverlies.

Evenwicht in beeld

De Balansriem

Delen: