Fietskriebels

“Mam, dit is echt niet meer veilig, je fietst levensgevaarlijk.”

Na twee jaar lang niet gefietst te hebben vanwege mijn gehoor- en evenwichtsproblemen, besloot ik eindelijk de stoute schoenen aan trekken en op zoek te gaan naar een ander soort fiets. Dat was meer dan acht jaar geleden. Nu geniet ik volop van mijn fietstochten in Amsterdam en op de Veluwe. Samen met mijn man maak ik zelfs avontuurlijke ritten in het buitenland.

Ik herinner me dat ik rond de 58 was toen ik merkte dat fietsen steeds moeilijker werd. Zowel mijn gehoor als evenwicht begonnen achteruit te gaan, zij het dat ik het evenwichtsprobleem niet meteen besefte.
Het begon met moeite hebben om in het donker te lopen en te fietsen.
Later merkte ik dat ik bij een stoplicht moeite had om stabiel op te starten en mijn balans te behouden gedurende de eerste meters.
Het waren vooral mijn kinderen die me eerlijk vertelden: “Mam, dit is echt niet meer veilig, je fietst levensgevaarlijk.” Op dat moment besloot ik te stoppen met fietsen.

In mijn blog deel ik mijn verhaal over waarom ik stopte en hoe ik uiteindelijk de draad weer oppakte en begon te fietsen.

Fietsen voor DFNA9

Special: Fietskriebels
10 Tips voor fietsliefhebbers met gehoorverlies

Fietsen met gehoorverlies kan soms een uitdaging zijn. Je vermindert gehoor dwingt je om je zicht meer te gebruiken ter compensatie. Bovendien kunnen mensen met gehoorverlies te maken krijgen met evenwichtsproblemen, waardoor het besturen van een gewone fiets moeilijk wordt.

Maar maak je geen zorgen! In de gratis special Fietskriebels deel ik 10 waardevolle tips die jou helpen om veilig en ontspannen te blijven fietsen.

Delen: