Op weg naar een nieuw leven met een CI

De hoorreis van Jacqueline Maschino

Begin dit jaar kreeg Jacqueline Maschino een CI. Haar gehoor ging steeds een beetje achteruit. Soms geleidelijk, en soms met iets grotere sprongen. Zij wist al een tijd dat op de langere termijn een CI onvermijdelijk is. Toch was het een bijzonder moment, want technisch was zij eigenlijk nog in staat om met haar gehoorapparaten te functioneren, maar het kostte haar wel enorm veel. Energie welteverstaan.

Toen we in de begintijd van corona opeens allemaal volledig gingen thuiswerken, raakte zij in een soort van paniek. Hoe ging zij dat nu weer doen? En dat was het moment waarop de CI opnieuw ter sprake kwam. Op haar zoektocht naar meer energie, of beter gezegd minder energieverlies, werd het geopperd. En van het een kwam het ander. En daarna moet je natuurlijk zelf ook nog ‘ja’ zeggen. De rest is geschiedenis want inmiddels heeft Jacqueline al vier maanden een CI en is al vergevorderd op haar hoorreis.

En wat zo mooi is, zij heeft haar hoorreis uitgebreid beschreven in een aantal blogs met inspirerende titels, foto’s, haar gedachten en afwegingen met de nodige dosis humor. Alle aspecten van het traject komen langs, de aarzelingen om voor een CI te kiezen (duiveltje op haar schouder), de angst voor de operatie, de aansluiting en de eerste keer weer horen, het oefenen tijdens de revalidatie, het zoeken van hulptroepen hierbij en ook weer muziek horen.

Naar de blogs over de hoorreis van Jacqueline Maschino

Delen: