Volg ons:

Events

Home Events
Laden Evenementen

Training liplezen ofwel spraakafzien
Najaar 2023
SWDA

In het najaar start de training spraakafzien met logopediste Hanneke Haan. We gaan in 6 sessies van 1,5 uur de theorie en de praktijk van het spraakafzien behandelen. Spraakafzien is zien wat iemand zegt. Zien wat iemand zegt, doe je door de bewegingen van de mond af te lezen, te letten op lichaamstaal en te letten op de situatie waarin iets wordt gezegd. Je leest dus méér af dan alleen de lippen. Daarom spreken we liever van spraakafzien dan van liplezen. Als je kunt spraakafzien ben je als slechthorende beter in staat te communiceren. Je krijgt er als het ware een extraatje bij.

Per sessie wordt eerst een deel theorie aangeboden. Het gaat daarin steeds om 1 of specifieke mondbeelden. Aansluitend gaan we daar direct praktisch mee aan de slag. Na deze zes sessies bent je in staat de verschillende mondbeelden van elkaar te onderscheiden, waardoor het spraakafzien aanmerkelijk soepeler gaat.

Kosten
De kosten voor de 6 sessies zijn € 460.
Dit zijn de organisatiekosten als huur van de ruimte, koffie/ thee en lesmateriaal en de kosten voor de logopedische training. Na afloop van de eerste training ontvang je de factuur. Een deel van de kosten van de training spraakafzien is declarabel bij je zorgverzekeraar (logopedie – basisverzekering – training spraakafzien).

De maximale bijdrage van de zorgverzekeraar is € 352,34. Afhankelijk van je verzekering (in natura- of restitutieverzekering) wordt deze deels of volledig vergoed. Informeer bij je zorgverzekering. Het gaat af van je eigen risico.
Je hebt voor de declaratie bij je zorgverzekeraar een verwijzing ‘Logopedie – training
spraakafzien’ nodig van de huisarts, kno-arts of audioloog. Vraag de verwijzing voor het starten van de training spraakafzien aan en neem deze mee bij de eerste bijeenkomst voor Hanneke Haan.

Waar en wanneer
Zes bijeenkomsten op woensdagmiddag 1 november, 8 november, 15 november, 22 november, 29 november en 6 december 2023  van 14.00 – 15.30 uur bij SWDA in Amsterdam.

Aantal deelnemers
De training gaat alleen door bij minimaal 4 deelnemers.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze training bij Marja de Kinderen:
marja@slechthorendamsterdam.nl of via Whatsapp 06 219 91 848. Geef ook aan of je een oefenpartner meeneemt.

Meer informatie

Delen: