Volg ons:

Events

Home Events
Laden Evenementen


Landelijke SENIA-dag in HILVERSUM
Senia kent veel oudere deelnemers. En op oudere leeftijd krijgen veel mensen te maken met gehoorverlies. Moet je dan stoppen met je leesclub? Nee natuurlijk niet. Maar hoe zorg je dat je volwaardig mee kunt doen? Wat vraagt het van de werkwijze van de leesgroep, welke hulpmiddelen zijn er, en wat kun je zelf doen?
Daarover gaat het op donderdag 1 augustus op een landelijke SENIA-dag over ‘Gehoorverlies en actief blijven’ in hotel Lapershoek in Hilversum. Bedoeld voor diegene die zelf last heeft van gehoorverlies, maar ook voor contactpersonen van leesclubs die willen weten hoe je ermee omgaat als een van je collega-deelnemers minder goed kan horen.

Voorzieningen
Er zijn op 1 augustus schrijftolken aanwezig, zodat je kunt lezen (op een scherm of op een tablet) wat er gezegd wordt. Ook tijdens de lunch kun je ze inschakelen. Verder maken we in de zaal gebruik van een ringleiding. De bijeenkomst vindt plaats in een rustige omgeving.

Sprekers
Op deze dag spreken o.a. mevr. Marieke Pronk die promoveerde op onderzoek ‘Als je gehoor je in de steek laat’ en mevr. Wendelina Tîmmerman, eigenaar van Hooridee (www.hooridee.nl) en deelnemers van de SENIA-leesclub uit hilversum die gebruik maken van een schrijftolk bij de boekbesprekingen. En zelf komt u ook aan het woord want we besteden ruim tijd aan het uitwisselen van ervaringen

Interesse?
De Senia-dag wordt gehouden in Hilversum op donderdag 1 augustus, ontvangst tussen 10.30 en 11.00 uur. De kosten bedragen, inclusief lunch, voor deelnemers aan Senia-groepen € 7,50, voor anderen € 12,50.
Lees het programma en meld je aan.

Delen: