Volg ons:

Events

Home Events
Laden Evenementen

Musi-CI training

Met de Musi-CI training kun je als je CI hebt de deur naar muziek weer open zetten.

Meer informatie
De Musi-CI training is een muzikale gehoortraining, die CI-gebruikers handvatten én spierballen geeft om weer zelf met muziek aan de slag te gaan.

De bedoeling van de Musi-CI training is meer muziek-plezier. De mogelijkheid daarvoor heb je al in je en die gaan we wakker maken. Dit is een intensief proces, dat eigenlijk nooit ‘af’ is. Je ontwikkelt een nieuwe, actieve houding ten opzichte van muziek, waarbij je leert de grenzen van je muziekbeleving op te zoeken en te verleggen.

Voor wie?
Iedere volwassen CI-gebruiker, die de revalidatiefase en de aanpassingen door de audioloog heeft afgerond, kan zich opgeven voor de Musi-CI training. Vaak geeft de training het beste effect als je ongeveer een jaar ervaring hebt met luisteren via het CI. Ook als je het CI al lang hebt, kan je effect van de training merken.
Veel CI-dragers die het afgelopen jaar hebben meegedaan laten weten dat ze weer met meer plezier naar muziek luisteren, dat ze nieuwe muziek hebben ontdekt en dat ze hebben uitgevonden hoe ze muziek van vroeger weer beter kunnen waarderen.
Muzikale ervaring is niet nodig (mag wel), zin in een muzikaal avontuur wel.

Wat leer je?
Door op veel verschillende manieren naar muziek te gaan luisteren, erop te bewegen en zelf met muziek te spelen, wen je weer aan het geluid van muziek. Doordat we dit in kleine groepjes doen, leer je ook van elkaar.

Wat heb je eraan?
De Musi-CI training helpt je om de uitdaging aan te gaan weer meer naar muziek te gaan luisteren. Je leert de deur naar muziek weer open te zetten. De Musi-CI training belooft geen muzikaal luilekkerland, wel een training met muziek als brein-fitness. Net als bij de gewone fitness worden niet alleen de gewichten lichter en de oefeningen makkelijker, je boodschappentas wordt ook lichter.

Trainer Joke Veltman
Joke Veltman is pianiste met een CI, initiatiefnemer en de trainer van de Musi-CI training. Het is haar missie om met de Musi-CI training CI-gebruikers de weg naar muziek weer te helpen terug vinden. Zo komt muziek-plezier weer binnen bereik.

De dataDe Musi-CI training bestaat uit 8 lessen in een tijdsbestek van 3 maanden. Dinsdagmiddag 21 september, 28 september, 5 oktober, 12 oktober 26 oktober, 02 november, 16 november en 30 november 2021

De tijden
Er zijn twee groepen op een middag.
Groep 1 van 13.00 – 15.00 uur
Groep 2 van 16.00 -18.00 uur
Een groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers. De groep gaat alleen door bij voldoende deelnemers.

De training van 8 bijeenkomsten van 2 uur per keer kost € 299,–
Dit is inclusief online oefeningen die je als thuiswerk kan gebruiken. https://rgm-online.nl/product/musi-ci/ Ook de Melody Game is onderdeel van het Musi-CI pakket.

Opgeven
Opgeven kan bij marja@slechthorendamsterdam.nl of WhatsApp 06 2 1991 848.
Aanmelden kan tot 10 september. Bij de aanmelding het voorkeurstijdstip aangeven.
Na de aanmelding wordt je gevraagd een entree-vragenlijst in te vullen opdat de trainer Joke Veltman inzicht heeft in jouw muziekervaring.

Waar
Aan de keukentafel van Slechthorend Amsterdam

Meer info: https://www.musi-ci.nl/

De geldende coronamaatregelen van september t/m november 2021 zijn van toepassing.

Delen: