Volg ons:

Events

Home Events
Laden Evenementen

 

Netwerkbijeenkomst – Muziek en gehoor, van binnen en van buiten, 21 december 2019

Wat doet muziek met ons hoofd en onze hersenen? En hoe kun je genieten van muziek als je slechthorend bent?
Om naar muziek te luisteren hebben we meestal onze oren nodig. Wanneer gehoor verandert of achteruit gaat, is het echter vaak nog mogelijk om muziek te kunnen genieten, afhankelijk van de individuele situatie.
Op deze themamiddag vertellen Dr. Jan de Laat, audioloog, en Dr. Rebecca Schaefer, hersenonderzoeker en muziekpsycholoog, over muziek bij verminderd gehoor. Hierbij zal aandacht worden besteed aan hoe geluid vervormt, maar ook over de rol van aandacht, gewenning en voorstellingsvermogen. Beiden zijn werkzaam in Leiden. De eerste bij het LUMC als audioloog en klinisch fysicus en de tweede als neurowetenschapper en specialist op het vlak van muziekcognitie bij het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden. Beiden zijn ook muzikant.
We sluiten af met een kerstborrel. We willen iedereen die dit jaar heeft deelgenomen en meegewerkt heeft aan onze activiteiten bedanken en daarom zijn er geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Ik hoop je te zien op 21 december.

Schrijftolk Linda Gomes is aanwezig
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden op een centrale locatie in Amsterdam. De locatie ontvang je na aanmelding.
Aanmelden kan bij Marja de Kinderen via 0621991848 Whatsapp of marja@slechthorendamsterdam.nl
Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Je naasten, bijvoorbeeld je partner of familie zijn van harte welkom!

Delen: