Volg ons:

Events

Home Events
Laden Evenementen

 
Tops en tips oktober 2020 – De week van de toegankelijkheid

Hoe fijn is het om te vertellen dat alle Stadsloketten van de gemeente Amsterdam en Weesp nu toegankelijk zijn voor slechthorende en dove mensen. 💪 Samen met SWDA heb ik daarover mee mogen denken.

We hebben de proefopstelling getest samen met collega Hoorcoach Andrea Berkelder van Adviesbureau PlanPlan die de techniek heeft geleverd. De Stadsloketten zijn vanaf nu uitgerust met een luisterhulp voor slechthorenden met verschillende opties. Voor de medewerkers van de Stadsloketten zijn instructiefilmpjes gemaakt over het gebruiken van de techniek en de omgang met mensen met gehoorverlies. Ook aan het laatste heb ik mogen meewerken. Door de corona uitbraak wordt er deze week beperkt publiciteit aan de toegankelijkheid van de Stadsloketten besteed. 😷 Mogelijk komt dit op een later moment.

Zoals beloofd vertel ik verder over mijn revalidatie binnen mijn CI-traject. Met deze keer twee filmpjes over hoe ik nog steeds bijna dagelijks aan hersengymnastiek doe om optimaal van mijn CI gebruik te maken.

Verder aandacht voor drie nieuwe Nederlandse films die binnenkort in de bioscopen te zien zijn met Nederlandse ondertiteling via Subcatch. Collega hoorcoach Esther van der Velden doet een oproep aan maatschappelijk werkers en hoorcoaches om mee te werken aan een onderzoek over burn-out bij slechthorende werknemers. Tot slot de vraag aan de audicien Wouter de Wolf. We stellen dit keer ook zijn compagnon Ed de Geus voor. Lees meer

Delen: